Haber

Fatih Tekke: Arda Güler hızlıysa Messi’ye yakın futbolcudur

İstanbulspor Teknik Müdürü Fatih Tekke, TRT Spor’un canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Arda Güler henüz çok genç. Arda’nın inanılmaz bir özgüveni var. Herhangi bir kusur var mı? Pas vermesi gereken yerde çalmayı yeniden düşünmek üzere olması benim için neredeyse doğal. Fiziksel olarak söylüyorlar ama fiziksel olarak çok kötü görünmüyor. Tek bir endişem var. Bu hızla ilgili, bu kadar çok topla oynuyorsanız, top sürmeye çalışıyorsanız, bir yüzünüz olmalı. Daha zorlu liglerde, zirveye çıkacaksanız orada işler biraz daha zor. O zaman çevrenizle topa daha az dokunarak daha fazlasını yapabilirsiniz. O tam bir oyuncu. Oynadıkça bu deneyimi kazanacağını düşünüyorum. Bence bunu da düşünmelisiniz. Topa daha az dokunmak, daha çok iş yapmak. Bu onun için bir adres olabilir.

“Alex’ten daha hızlı”

Emre Mor, Arda Güler ile aynı hıza sahip olsaydı Messi’ye yakın bir oyuncu olurdu. Tepki diyelim, hız değil, kısa patlama diyelim. Fiziki yapısında ayak boyu biraz uzun gibi geldi bana. Bu çocuk hala, belki 2-3 yıl daha beklememiz gerekiyor. Demek istediğim, Alex topa çok az dokunarak çok daha iyi mücadele edebildi. Alex’in hızı yoktu. Arda’da da var. Alex’ten daha hızlı ama Alex kadar parlak değil. Karanlık yapmamalı. Yanması gerekiyor, bu daha az dokunaklı.

“Büyük bir potansiyel var”

Ömer Faruk diye bir oyuncu vardı, Altınordu’da Burak İnce vardı, Enes bir dönem yaş gruplarında öne çıkan bir oyuncuydu. Bence bu seviye yıldız olmak için yeterli değil. Büyük bir potansiyel var. 3 gol 4 asistle yıldız olunmaz. Alex gibi bir yıldız olacaksanız ülkemizde bir dönemde 30 gol atıp 20 asist yaparsınız. Sonucu etkileyeceksiniz. potansiyel var mı?

haberatakum.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu