Teknoloji

Google’dan ChatGPT’ye bir rakip daha geliyor: Apprentice Bard için testler başladı

Google’ın şu anda AI sohbet robotu ChatGPT hakkında endişelendiğini biliyoruz. Ancak CNBC’den gelen bir rapor, arama devinin ChatGPT’ye nasıl yanıt vermeye hazırlandığına dair yeni ayrıntılar sunuyor.

CNBC’ye göre, Google çalışanları şu anda ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulan sorulara yanıt veriyor. Çırak Ozan adlı kendi AI chatbot’unu test ediyor. Bard, ChatGPT’nin güvendiği GPT serisi yapay zeka dil modellerine benzer. Google’ın LaMDA teknolojisini kullanma oluşturuldu. Google geçmişte LaMDA’yı, Pluto ile yaptığı konuşma gibi G/Ç’de eş sohbet robotu demolarını desteklemek için kullanmıştı.

Bard’ın ChatGPT’ye göre büyük bir avantajı, son olaylar hakkında konuşma yeteneği olacaktır. OpenAI’nin uyardığı gibi, ChatGPT’nin dünya ve 2021’den sonraki olaylar hakkında sınırlı bilgisi var, ancak Bard daha fazla orada olacak ve hatta Google’ın son işten çıkarmaları hakkındaki soruları yanıtlayabileceği söyleniyor.

  • Son günlerin en popüler konusu: ChatGPT nedir? ChatGPT nasıl kullanılır?

Dahili bir örnekte CNBC, bir testçinin Apprentice Bard’a Google’da başka işten çıkarmalar olup olmayacağını sorduğunu ve ” Veritabanı erişimime dayanarak, Google’ın 2023’te başka bir işten çıkarma turu düzenlemesi pek olası değil. ’ cevabını aldığını söylüyor. İşten çıkarmalar genellikle maliyetleri ve yapıyı azaltmak için yapılır, ancak şirket finansal olarak iyi gidiyor. Aslında, Google’ın geliri 2021’de %34 arttı ve şirketin hisse senedi fiyatı Ocak 2022’den bu yana %70 arttı.

CNBC ayrıca, Google’ın ana sayfasının Bard tarafından desteklenen alternatif sürümleri üzerinde çalıştığını ve bir sürümün ” kendimi şanslı hissediyorum” düğmesini olası sorularla değiştirir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu tasarım, bir arama/diyaloğun üzerinde örnek soruları, yetenekleri ve sınırlamaları listeleyen ChatGPT ana sayfasına benzer.

Bu arada ChatGPT’ye kendi alternatifini sunmak isteyen tek ismin Google olmadığını da hatırlatalım. Çince Baidu’da, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile aynı amaç için çalıştığını doğrulamıştı.

emetajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu