Haber

Zübeyde Hanım Koşusu için rekor başvuru!

Karşıyaka’nın klasik koşusu 34. kez yapılıyor

 

Karşıyaka Belediyesi’nin Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve seçim nedeniyle bir hafta ertelenen Zübeyde Hanım Koşusu, 21 Mayıs Pazar günü yapılacak. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen koşu için başvurular 3,5’luk rekor sürede doldu. saat. Mersin’den Gümüşhane’ye, İstanbul’dan Kayseri’ye Türkiye’nin dört bir yanından başvuruların olduğu yarışta toplam 1750 kayıtlı katılımcı ter dökecek.

 

4 bin metre parkur

Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi anısına bir klasiğe dönüşen koşu, bu Pazar sabahı saat 09:00’da başlayacak. Meşrutiyet Meydanı’ndan sahile, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne kadar devam edecek olan koşu parkuru, Zübeyde Hanım Türbesi’nde son bulacak. Etkinlik kapsamında toplam 4.000 metre koşulacak.

 

ÇİP SİSTEMİ İLE TAKİP

Zübeyde Hanım Koşusu’nda sıralama genel klasman ve 14 farklı yaş kategorisinde yapılacak. Çipli sistemle yapılacak yarışta sonuçlar anında elektronik ortamda görülecek. Her katılımcıya tişört ve madalya, belirlenen kategorilerde ilk üçe girenlere kupa verilecektir.

 

BÜYÜK HEYECAN

Geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu’nu her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştireceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tüm İzmirlileri bu anlamlı düzenlemeyi izlemeye davet etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu